Vanderkinderenweg

Beschrijving

Straat, gelegen op de grens met Oudenburg. De noordzijde van de straat is gelegen op het grondgebied Oudenburg, de zuidzijde van de straat is gelegen op het grondgebied Bekegem. De straat begint bij de Kerkweg en eindigt bij de Zeeweg.

Op de Ferrariskaart (1770-1778) weergegeven als een straat met gebogen tracé afgezoomd met bomen en eindigend bij de zogenaamde "Roksemmolen". Op een 19de-eeuwse kaart aangeduid met de naam "kleiyne hofstede dreve". In de Atlas der Buurtwegen (circa 1841) aangeduid met de naam Vanderkinderenweg en omschreven als "chemin de servitude de celui dit Zeeweg à la route de Ghistelles à Bruges".

Landelijke straat met concentratie van bebouwing ter hoogte van de Kerkweg.

• Rijksarchief Brugge, Kaarten en plannen, nr. 82.