Zerkegemstraat

Beschrijving

Straat gelegen in het dorpscentrum van Bekegem, beginnend bij de Dorpsstraat en eindigend bij de Bekegemstraat op het grondgebied Jabbeke. In de Atlas der Buurtwegen (circa 1841) aangeduid met de naam "Dorpsweg" en omschreven als "Chemin de Ghistelles à Zerkeghem".

De bebouwing bestaat uit aaneengesloten bebouwing langsheen een drukke verbindingsweg. Fasegewijs tot stand gekomen. Lang een schaars bebouwde straat gebleven. De huidige bebouwing bestaat uit overwegend breedhuizen van twee à vier traveeën en twee bouwlagen onder een pannen zadeldak. Overwegend sobere architectuur, enkele zijn meer uitgewerkt door het verschillend materiaalgebruik onder meer toepassing van cimorné en cementering.

Auteurs: Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie