Glazenstraat

Beschrijving

Doodlopende straat beginnend bij de Stationsstraat en eindigend bij het bedrijventerrein. De straat is nog niet weergegeven in de Atlas der Buurtwegen (circa 1841).

De percelen aan de oostzijde van de straat lopen door tot aan de voormalige spoorweg, thans ingericht als fiets- en wandelpad de "groene 62". Op het einde van de straat een aaneengesloten bebouwing bestaande uit kleinschalige woningen van twee à drie traveeën en één en een halve à twee bouwlagen onder een pannen zadeldak. Vermoedelijk gebouwd in functie van de nabijgelegen fabriek Alibel, op het bedrijventerrein. De westzijde van de straat wordt op het einde van de straat gedomineerd door de aanwezigheid van de blinde muur van een fabriek. Vermoedelijk gaat het om de gebouwen van de vroegere conservenfabriek Alibel, gelegen langs de Stationsstraat.

• VANDENBUSSCHE K., VERBEKE A., Alibel, in Ernigahem. Handelingen van de Kring voor Geschied-, Heem- en Familiekunde, jg. 4, 1985, nr. 1, p. 1-13.

Auteurs: Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie