Kriekestraat

Beschrijving

Landelijke straat, ten oosten van het dorpscentrum gelegen. Straat met L-vormig verloop. Geasfalteerd. Beginnend bij de Bruggestraat en eindigend bij de Langedreef. In de Atlas der Buurtwegen (circa 1841) aangeduid als "chemin privée". Weergegeven als een schaars bebouwde straat met verspreide hoevebouw.

In het begin van de straat concentratie van nieuwbouwwoningen, in de jaren 1950 tot stand gekomen. Voorbij nieuwbouwverkaveling akker- en weilanden met verspreide hoevebouw bestaande uit losse bestanddelen. Overwegend oudere sites met vernieuwd woonhuis en behoud van oudere bijgebouwen.

Auteurs: Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie