Zandstraat

Beschrijving

Rechte zijstraat van de Kokerstraat, die de verbinding maakt tussen de Egemstraat en de Schuiferskapellestraat, en aan de zuidzijde van het sportterrein loopt. De benaming verwijst naar de oude 'zandweg' tussen de Egemsestraat en de Plaatsmolen (tracé van de Kokerstraat, zie aldaar). Langs deze zandweg werd het graan met paard en kar naar de Plaatsmolen gebracht.

Vormt samen met de parallelle Striepmeersstraat een sociale woonwijk, gerealiseerd in 1971 door "CV De Mandelbeek" uit Ingelmunster.

Woonfunctie. Bebouwing bestaande uit twee of meer aaneengekoppelde woningen van twee bouwlagen in rode en bruine baksteenbouw onder stomp pannen zadeldak. Gebouwd in spiegelbeeldschema, met garages onder lagere nok.

• HOLLEVOET F. e.a., Als straten gaan… praten. De roede van Tielt, Tielt, 2005, p. 160.

Auteurs: Santy, Pieter; Devooght, Kristien