Egemstraat (Egem)

Beschrijving

Rechte weg die het dorpscentrum van Egem met dat van Pittem verbindt. De rechte steenweg werd aangelegd in 1893-1894, op Egems grondgebied in een nieuw getrokken bedding rechtstreeks in noordelijke richting naar het Egemse dorpscentrum. Voorheen gebeurde de verbinding Egem-Pittem voornamelijk over de Egemsebinnenweg. In 1960 wordt de weg verbreed en voorzien van een wegdek in beton.

Verspreide 20ste-eeuwse bebouwing, voornamelijk met woonfunctie. Twee grote bomen aan oostzijde van de weg flankeren een voormalige erfoprit.

• ARICKX V., Geschiedenis van Egem. Deel II: Egem sedert de Franse Revolutie, Kortrijk, 1982, p. 372-374.

Auteurs: Santy, Pieter; Devooght, Kristien