Lumbeekstraat

Beschrijving

Gelegen ten noordwesten van het centrum en in noordwestelijke richting vertrekkende van de Brusselstraat, vervolgens min of meer parallel met de autosnelweg E40 tot aan de grens met Ternat. Nog resten van hoeves bijvoorbeeld nummer 41: sterk gerenoveerde hoeve uit de jaren 1920 met latere aanpassingen. De eerste twee traveeën vertonen sporen van leembouw. Tussen de vierde en vijfde travee is nog een ankerbalkkop zichtbaar.

• Kadaster, Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Dilbeek, afdeling III (Sint-Ulriks-Kapelle), 1921-1922/2 (nummer 41).

Auteurs: Verwinnen, Katrien