Tenbroekstraat

Beschrijving

Sterk hellende straat lopende van op de Brusselstraat in zuidelijke richting naar de Molenbeek die de grens met Sint-Martens-Bodegem vormt. Overwegend bebouwing uit de 20ste eeuw met hier en daar overblijfselen van de oorspronkelijke landelijke bebouwing. Bijvoorbeeld een langgestrekte hoeve uit de eerste helft van de 20ste eeuw op nummer 25 en een boerenarbeiderswoning geregistreerd op het kadaster in 1928 op nummer 90.

• Kadaster, Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Dilbeek, afdeling III (Sint-Ulriks-Kapelle), 1928/2 (nummer 90).

Auteurs: Verwinnen, Katrien