Instituut Onze-Lieve-Vrouw Presentatie

Beschrijving

Aan Heldenplaats, klooster - voormalige afspanning - opklimmend tot circa 1840, aan Onze-Lieve-Vrouw-, Bassin- en Leopoldstraat schoolgebouwen, uit de 20ste eeuw.

Neoclassicistisch klooster op U-vormige plattegrond, de open zijde afgesloten met hek. Bakstenen complex onder zadel- en schilddaken (Vlaamse pannen, nok loodrecht op en parallel aan de straat). Voorgevel met dubbelhuisopstand; markante kordonvormende lekdrempels onder rechthoekige muuropeningen; deur in strakke arduinen omlijsting met waterlijst.

• LAMOT B., Hoe Boom groeide, Antwerpen, 1957, p. 191.

Auteurs :  Plomteux, Greet