Woning met lijstgevel

Beschrijving

Dubbelhuis, volgens de gegevens van het kadaster van 1845, oorspronkelijk vijf traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok parallel aan de straat). Bepleisterde lijstgevel met schijnvoegen. Rechthoekige oorspronkelijk beluikte benedenvensters. Gewijzigde ordonnantie in de linkertraveeën.

Bron     : Plomteux G., Steyaert R. & Wylleman L. 1985: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 10N1 (A-He), Brussel - Gent.
Auteurs :  Plomteux, Greet