Ginstlaan

Beschrijving

Groene laan met grote villa's in de wijk Kleine Hut op de grens met Ukkel. Op het grondgebied van Ukkel gaat ze over in de de Lijsterbessenlaan. Ze vormt samen met de Kastanjeboomlaan (in Ukkel de Kleine Hutlaan) en de Goede Luchtlaan (in Ukkel de Hougoumontlaan) een van de vroegste residentiële verkavelingen in Sint-Genesius-Rode. Deze werd op het einde van de 19de eeuw op pittoreske wijze aangelegd rond de Schilderachtige Dreef. Gegoede Brusselaars bouwden er buitenverblijven en landhuizen, vaak met bekende Brusselse architecten. Ook in latere jaren is hier architectuur van gerenommeerde architecten te vinden, zoals het Landhuis Mommens van Lucien Jacques Baucher (nummer 15). Op nummer 3A (in situ 3), bevindt zich de Villa Van Impe van architect Georges Piron uit 1978. Op nummer 7 een landhuis in neo-stijl met cottage-elementen, gedateerd 1911 (muurankers).

• DE HENS G. & MARTINY V.-G. 1992: Une école d'architecture, des tendances 1766-1991, Brussel, 298-299 (nummer 3A).

Auteurs: Van Herck, Karina