Rij arbeiderswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Rij arbeiderswoningen

Beschrijving

Nabij de Kapelstraat eenzijdige lintbebouwing aan de westzijde van arbeidershuizen, uit de tweede helft van de 19de en het eerste kwart van de 20ste eeuw.

Bakstenen, bepleisterde en gecementeerde lijstgevels met aangepaste rechthoekige en getoogde muuropeningen. De nummers 157 tot 161 met ankers in vorm van scheepsankers; nummer 163 café zogenaamd "Bij Kamiel - In Pasant" gedateerd 1865 in gevelsteen boven de deur; de pui gemarkeerd door gedrukte boognissen op pilasters.

Auteurs: Plomteux, Greet

Aanvullende informatie

Van de oorspronkelijke rij (nummers 155-167) is de linker helft (nummer 155, 157, 159 en 161) niet langer bewaard.

Auteurs: Jacobs, Els