Kleine Verbindingslaan

Beschrijving

Laan gelegen in het sinds 1949 beschermde landschap van de vijvers van Zevenbronnen en omgeving. Gekend als het Helderingenpad. Op de rand van een plateau met uitzicht over de vallei van Zevenbronnen. Bebouwd met villa's op zeer grote percelen in een bosrijke omgeving. De Kleine Verbindingslaan sluit aan op de wijk Sept Fontaines in Eigenbrakel. Ze vormt het verlengde van de Avenue de la Corniche waaraan een heel aantal villa's en landhuizen van bekende modernistische architecten zijn gelegen. Op het grondgebied van Sint-Genesius-Rode bevinden zich twee naast elkaar gelegen landhuizen van Jean-Pierre Blondel en Odette Filippone (nummers 15 en 17).

Auteurs: Van Herck, Karina