Vestingstraat

inventaris bouwkundig erfgoed \ geheel \ straat

Locatie

Provincie Vlaams-Brabant
Gemeente Aarschot
Deelgemeente Aarschot
Straat Vestingstraat

Administratieve gegevens

Gebeurtenissen
  • Inventarisatie bouwkundig erfgoed ankerplaats Demervallei (geografische inventarisatie uit ankerplaatsen: 18-01-2011 - 30-06-2011).

Juridische gevolgen

Beknopte karakterisering

Beschrijving

Korte straat gelegen ter hoogte van de nu verdwenen stadsomwalling van Aarschot, zoals (onder andere) te zien op de Ferrariskaart. Verbindingsstraat tussen de Braekepoort en de Diestsestraat. De achterzijdes van de percelen aan de Tiensestraat en Braekepoort komen op deze straat uit, waardoor ze voornamelijk getypeerd wordt door achterbouwen en tuinen. Echter opvallende aanwezigheid van twee noodwoningen (nummers 2-4) van na de Eerste Wereldoorlog, éénlaagse gebouwen onder doorlopend golfplaten zadeldak. Nummer 2 met schijnvoegen gecementeerd, rechthoekige muuropeningen met houten lateien. Nummer 4 in baksteen, metalen I-balken met rozetten als lateien. Bij nummer 4 bewaard schrijnwerk.

Bron: -

Auteurs: Thomas, Hans

Datum tekst: 2011

Relaties

maakt deel uit van Aarschot

Aarschot (Aarschot)

Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.