Klein Broekstraat

Beschrijving

Verbindingsstraat tussen de Bredestraat en de Broekstraat, aansluitend bij de broeklanden ten noorden van de Demervallei. Parallel met de Westelsebaan van noord naar zuid lopend.

Nummer 27 is een voorbeeld van een typische dorpswoning, echter iets rijker uitgewerkt. Gerenoveerde woning met gecombineerde lijst- en puntgevel op gecementeerde plint, driezijdige erker met balkon erboven. Deels bewaard schrijnwerk. Houten kroonlijst op muizentandfries en uitgewerkte klossen, windbord voor de puntgevel.

Qua stijl aansluitende eenvoudige interbellum dorpswoning (nummer 31) van twee traveeën en bouwlagen onder zadeldak (nok evenwijdig aan de straat). Enkelhuis, lijstgevel verlevendigd door witgeschilderde aanzet- en sluitstenen. Houten uitgewerkte kroonlijst.

Auteurs: Thomas, Hans