Appelmansstraat

Beschrijving

Korte straat lopend in zuidwestelijke richting vanop de Geraardsbergsestraat tot op de Kothemstraat. Ten tijde van de Atlas der Buurtwegen (circa 1841-1850) "Heylig Sacrament weg" genoemd. De straat is heden vernoemd naar Z.E.H. Hendrik Appelmans (1865-1931). Zijn grafsteen hangt tegen de westgevel van de sacristie van de Sint-Rumolduskerk: "Hier ligt begraven/ de Z.E.H. Hendrik Appelmans/ die te Schepdaal geboren/ den 13 Januari 1865,/ gedurende 15 jaar professor was/ aan het klein Seminarie te Mechelen,/ waar hij Superior werd den 27 Juni 1908./ Hij overleed als Kanunnik titularis/ te Mechelen den 23 Augustus 1931./ Al weldoende ging hij voorbij - Bid voor hem."

Auteurs: Verwinnen, Katrien