Ringlaan-Noord

Beschrijving

Rechte zijweg van de Nieuwe Steenweg met westelijk verloop. De straat omsluit samen met de Ringlaan-Zuid de verkaveling Villawijk Noordhoek aangelegd ten zuidwesten van De Haan-centrum binnen het BPA van 1963.

De straat volgt het tracé van een voetweg waarvan het eerste noordelijke wegdeel als oprit naar de hoeve (zie nr. 40) al staat aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778). Op de Atlas der Buurtwegen (1842) vervolgt de weg met hoekig verloop verder door landerijen en verbindt de dorpskern van Klemskerke met de herberg "Den Haen" in het toenmalige gehucht aan de zee. Aangeduid als Chemin n° 15, "Haenvoetweg. Sentier de Clemskerke au Cabaret dit den Haen".

Woonstraat met recente residentiële bebouwing.

• BOTERBERGHE R., Geschiedenis van de landelijke parochies Klemskerke-Vlissegem en van de badplaats De Haan, Brugge, 2000, p. 371-373.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia