Torenhofstraat

Beschrijving

Korte, doodlopende (tot aan het Duinenzwin) zijstraat van de Heidelaan gelegen in de verkaveling ontstaan in het achterliggende poldergebied door middel van het BPA van 1961-1972, De Heide en De Heide West. Deze omvat een uitgebreide verkaveling bestaande uit vakantiehuisjes en permanente bewoning doorgevoerd met de Heidelaan als centrale as. Met de aanleg van het "Park Atlantis" (zie nummer 2) verdwijnt het laatste open polderland tussen Vosseslag en de gemeentegrens met Bredene.

• BOTERBERGHE R., Geschiedenis van de landelijke parochies Klemskerke-Vlissegem en van de badplaats De Haan, Brugge, 2000, p. 371-373.
  • MONTEYNE G., VANDAELE R., 't Blekt lijk Klemskerke tegen 't ongeweerte! Een duizendjarige dorpshistorie, Beernem, 2003, p. 27, 34.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia