Café Stereo

Beschrijving

Café Stereo, vroeger zogenaamd Scheepvaart; in 1765 door de stad Brussel gebouwd als afspanning voor de reizigers Antwerpen-Brussel.

Hoekhuis met Groene Hofstraat, respectievelijk drie en vier traveeën en één bouwlaag onder vernieuwd leien zadeldak (nok loodrecht op de Leopoldstraat) met zeer steile helling en klimmend dakvenster (zijde Groene Hofstraat). Gevelankers A O I I 3 (?). Gecementeerde en beschilderde punt- en lijstgevel met schijnvoegen; beschilderde plint. Rechthoekige vlak omlijste muuropeningen op lekdrempels van arduin; sterk verbouwd in de voorgevel.

Auteurs: Plomteux, Greet