Driehoekstraat

Beschrijving

Straat lopende van de Dorpstraat tot Schriek. Reeds in 1720 bekend als 'Drijhoeck'. Omstreeks 1867 gekasseid. In 1908-1909 verlengd om toegang te bieden aan de nieuwe begraafplaats De Vink.

Straat met halfopen en gesloten burgerwoningen met voortuintjes, deels van begin twintigste eeuw en deels nieuwbouw. Enkele handelshuizen tegen de Dorpstraat. Straat beplant met sierbomen en met platanen op het deel tussen Boerendijk en de spoorweg.

Op nummer 43/1, achterin gelegen ten opzichte van de straat, de Basisschool Gemeenschapsonderwijs, gebouwd als vrije lagere school in 1880 naar ontwerp van Le Roy en uitgebreid met verdieping en extra klassen in 1929 en nogmaals uitgebreid omstreeks 1962. Bad- en turninrichting in aangrenzend pand te Blarenstraat 19.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieschetsen Antwerpen, afdeling 35, 1962/66.
  • KEUKELINCK R. 2004: Langs Ekerse straten en pleinen. Toeristische informatie.

Auteurs: Cappuyns, Toon

Aanvullende informatie

De huizen Driehoekstraat 60/1 tot 70 en Geestenspoor 6 tot 16 (mogelijk ook Driehoekstraat 72 tot 86) werden begin jaren 1920 als noodwoningen gebouwd door de maatschappij De Goedkope Woning.
  • Documentatiecentrum Noorderpolders.
Auteurs : Cappuyns, Toon