erfgoedobject

Korensteeg en aanpalende gebouwen

bouwkundig element
ID
127001
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/127001
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

Beschrijving

Smalle steeg waarvan de gevelwanden worden gevormd door de zijgevels van de huizen op de markt en in de Beekstraat, en door de achterbouw en koermuren van deze huizen. Het enige huis dat op de steeg uitziet is nummer 13A. In de noordoostelijke straatwand bevindt zich een gedicht, classicistisch poortje uit de tweede helft van de 18de eeuw: hardstenen rondboogpoortje ingeschreven in een rechthoekige omlijsting met neuten, imposten en licht uitspringende, trapezoïdale sluitsteen met korte druiplijst.


Bron: SCHLUSMANS F. met medewerking van GYSELINCK J., LINTERS A., WISSELS R., BUYLE M. & DE GRAEVE M.-C. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Hasselt, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 6n2 (He-Z), Brussel - Gent.
Auteurs: Schlusmans, Frieda
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties

  • Omvat
    Burgerhuis

  • Omvat
    Huis De Pauw

  • Is deel van
    Sint-Truiden


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Korensteeg en aanpalende gebouwen [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/127001 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.