Korensteeg en aanpalende gebouwen

Beschrijving

Smalle steeg waarvan de gevelwanden worden gevormd door de zijgevels van de huizen op de markt en in de Beekstraat, en door de achterbouw en koermuren van deze huizen. Het enige huis dat op de steeg uitziet is nummer 13A. In de noordoostelijke straatwand bevindt zich een gedicht, classicistisch poortje uit de tweede helft van de 18de eeuw: hardstenen rondboogpoortje ingeschreven in een rechthoekige omlijsting met neuten, imposten en licht uitspringende, trapezoïdale sluitsteen met korte druiplijst.

Aanvullende informatie

Door de sloop van de panden Grote Markt 43-44 en de nieuwbouw in 1986 gingen de erfgoedelementen en -kenmerken van de Korensteeg en panden Grote Markt 43-44 volledig verloren. De herkenbaarheid als een historische steeg met onder meer de 17de-eeuwse overkragende vakwerkbouw en de neoclassicistische rondboogpoort is niet meer aanwezig.