Teksten van Café De Koophandel - Bij Gusta

Café De Koophandel - Bij Gusta ()

Café "De Koophandel - Bij Gusta", ondergebracht in een steenbakkerswoning in de wijk Noeveren, op de hoek van een steeg. Het is een lage woning van vier traveeën onder pannen zadeldak. Gecementeerde lijstgevel met rechthoekige muuropeningen en rolluikkasten met lambrekijnversiering, vermoedelijk daterend uit het tweede kwart van de 19de eeuw.

Via de voordeur in de rechter travee bereikt men de gelagzaal van het café, dat twee traveeën beslaat. Het is een eenvoudig, maar intact bewaard café-interieur: granitovloer met lijst, eenvoudige maar fraaie houten toog met toogkasten, houten banken tegen de muur aan straatkant.

Auteurs:  Hooft, Elise

Café zogenaamd De Koophandel - Bij Gusta. Vermoedelijk een meesterwoning uit het tweede kwart van de 19de eeuw, in het eerste kwart van de 20ste eeuw omgebouwd tot enkelhuis van vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok loodrecht op de Rupel); westzijde met haaks aanbouwsel. Gecementeerde lijstgevel met rechthoekige muuropeningen en rolluikkasten.

Auteurs:  Plomteux, Greet