Tenderstraat

Beschrijving

De Tenderstraat, voormalige Werkmanstraat, loopt van de Koning Fabiolalaan naar de Aaigemstraat en is gelegen in de vroegere wijk Sint-Pieters-Aaigem. De korte straat werd aangelegd volgens Koninklijk Besluit van 21.04.1931.

Het huidige straatbeeld wordt overwegend gekenmerkt door huizen opgetrokken tijdens het interbellum, vooral in de jaren ’30 van de twintigste eeuw, in een eenvoudige baksteenarchitectuur. De oostzijde van de straat (nummer 25 tot nummer 37) wordt gekarakteriseerd door een ensemble van zeven eengezinswoningen met aansluitend een klein appartementsgebouw op de hoek met de Koningin Fabiolalaan ontworpen door Herman Van Ooteghem in 1938 (nummer 39 tot 45).

• Artesis Hogeschool Antwerpen, Opleiding Monumenten – en Landschapszorg, 1ste master, Onuitgegeven nota’s Sarah Camerlynck, 2012-2013.

Auteurs: Lanclus, Kathleen