Rustoorddreef

Beschrijving

De Rustoorddreef is een korte doodlopende zijstraat van de Stationsstraat, genoemd naar de voor bejaarden opgerichte woningen in deze straat (nummers 2-9). De straat werd getrokken ter plaatse van het park van de voormalige Villa Smet. Onder impuls van Alex Feldheim, eigenaar van de Tannerie et Maroquinerie Belges (zie gemeente-inleiding), werd vernoemde villa ingericht als 'dispensarium' of 'Gemeentelijke Verplegingsdienst', zie oude prentkaarten.

De straat vertrekt vanuit de Stationsstraat en loopt via een bocht in zuidelijke richting uit op de gebouwen van de beschutte werkplaats 'Dymka', opgericht in 1974-1975 naar een ontwerp van architect Laurent Willox. Net voorbij de bocht is er een splitsing in westelijke richting die toegang geeft tot de bejaardenwoningen (nummers 2-9).

• LAUWERS J. 1979: Zaventem: zijn watermolens, zijn Sint-Martinus, zijn luchthaven, Tielt, 458-463.