Spoorwegstraat

Beschrijving

Eenzijdig met linden afgeboorde straat, parallel verlopend met de spoorlijn Brussel-Leuven, tussen het station op het Heldenplein en de Imbroekstraat. Het eerste deel is nagenoeg onbebouwd op enkele garages en recente gebouwen na; het tweede deel tussen Veldeke en Parklaan vertoont een eenvoudige interbellumarchitectuur, zoals de nummers 13 tot 19, kadastraal geregistreerd in 1933. Het nummer 15 behield zijn origineel schrijnwerk; het nummer 11 is een art-decogetint hoekpand met karakteristieke afgeschuinde hoek. Het derde deel voorbij de Parklaan wordt volledig ingenomen door de schoolgebouwen van het Koninklijk Atheneum en Zavo.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Zaventem, afdeling I (Zaventem), 1933/11 (nummers 13-19).