erfgoedobject

L-vormige hoeve van 1863

bouwkundig element
ID
1272
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/1272

Juridische gevolgen

Beschrijving

L-vormige hoeve van 1863, met traditionele schikking: woonhuis en stal in één vleugel, nok loodrecht op de straat (woonhuis aan straatzijde, stal in de linkertravee), en haakse dwarsschuur achteraan het erf.

Bakstenen gebouwen onder zadeldaken. De ordonnantie werd gewijzigd, en het oorspronkelijke gebouw van één bouwlaag werd met een bouwlaag verhoogd. Muuropeningen in een gecementeerde omlijsting. De getoogde bakstenen benedenvensters van de achtergevel zijn waarschijnlijk de oorspronkelijke. Gevelsteen in de zijgevel: KAP MIE/ 1863. De schuur heeft een bakstenen korfboogpoort. Recentere dienstgebouwen en aanbouwsels.


Bron     : Schlusmans F. 1996: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kantons Bilzen - Maasmechelen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N3, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: L-vormige hoeve van 1863 [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/1272 (Geraadpleegd op )