Directeurswoning van molens

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Directeurswoning van molens

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Wijk Noeveren

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Noeveren

Beschrijving

Directeurswoning uit het eerste kwart van de 20ste eeuw van voormalige molens. Dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak.

Bakstenen lijstgevel op arduinen plint; deurrisaliet en beëindigende houten kroon- en tandlijst op consoles. Getoogde muuropeningen op kordonvormende lekdrempels. Ten zuiden aanpalend kantoorgebouwtje met opschrift "Bureau".

Bron     : Plomteux G., Steyaert R. & Wylleman L. 1985: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 10N1 (A-He), Brussel - Gent.
Auteurs : Plomteux, Greet