Steegbeluik

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Steegbeluik

Beschrijving

In het vierde kwart van de 19de eeuw werden bijna naast elkaar twee beluiken gebouwd, thans zogenaamd Koker- en Schrijnwerkersstraat. Eerstgenoemde volgens bouwaanvraag met achtendertig woningen daterend van 1879. Tweezijdig bebouwd steegbeluik met toegang op straatbreedte. Enkelhuizen van twee bouwlagen en twee traveeën volgens repeterend schema. Lijstgevels met doorlopende kroonlijst. Gecementeerde gevels en rechthoekige muuropeningen. Individuele koertjes achteraan.

• Stadsarchief Gent, reeks VII, beluiken, G.8(4) T(1); reeks VII, beluiken, 1325-1326, D; 1327-1328, E-F-G.

Auteurs: Lanclus, Kathleen