Drie eclectische burgerhuizen

Beschrijving

Drie enkelhuizen in eclectische stijl, uit het vierde kwart van de 19de en het eerste kwart van de 20ste eeuw, respectievelijk twee (nummer 65) en drie (nummers 67-69) traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak (pannen, leien) met verschillend uitgewerkte dakvensters en oeils-de-boeuf.

Nummer 65 met sterke art-nouveau-inslag; risalietvormende venstertravee met bekronende topstukken en ijzeren balkonhekken; alternerende hoefijzerboogvormge muuropeningen onder grillige waterlijst. Nummers 67 en 69 met doorlopende puilijst; nummer 69 met neorococo traliewerk; diverse boogvormige muuropeningen onder waterlijst.

Auteurs: Plomteux, Greet