• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak (leien) met drie oeils-de-boeuf en een dakvenster, neoclassicistische stijl, uit de tweede helft van de 19de eeuw.

Bepleisterde en beschilderde lijstgevel op een arduinen plint. Gelijkvloerse verdieping met imitatievoegen, geornamenteerde puilijst; hogerop over de penanten doorlopende band met bloemmotief en festoentjes, gelede architraaf, fries met guirlandes, gekorniste kroonlijst op klosjes met dropmotief. Benadrukte ingangstravee, licht uitspringend op bovenverdieping, balkon op gegroefde consoles met ijzeren leuning. Rechthoekige vensters met sierlijke rolluikkasten op bovenverdieping met deels omlopende geriemde omlijsting en doorlopende lekdrempels. Rechthoekige deur in bandomlijsting; laatste travee met latere garagepoort.

Auteurs: Steyaert, Rita