Woning Van Hoof

Gemeente Brasschaat

• Adrescontrole Brasschaat (adrescontroles: 11-10-2007 - 11-10-2007).
  • Inventarisatie Brasschaat (geografische inventarisatie: 01-01-1985 - 31-12-1985).

is beschermd als monument Villa Van Hoof met tuin

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Woning Van Hoof

Beschrijving

Alleenstaand landhuis met tuin in villawijk, twee bouwlagen onder plat dak, nieuwe zakelijkheid, uit het tweede kwart van de 20ste eeuw. Rechthoekig middengedeelte met rechts terras en links halfronde uitbouw van één verdieping. Bakstenen lijstgevels met rechthoekige muuropeningen; metalen ramen.

Auteurs: Steyaert, Rita

Aanvullende informatie

Woning Van Hoof. Modernistisch landhuis naar een ontwerp door de architecten Petrus en Cornelis de Nijs, uit 1936.

• GEYSENS, G., GOFFIN, G., MOEREELS, J., LERNOUT, N., RENARD, P. & VAN BOUWEL, J. 1993: Modern bouwen in Brasschaat 1920-1940, Zellik, 64-65.