Dienstwoning gedateerd 1883

Beschrijving

Voormalige dienstwoning van het kasteel van Brasschaat, gelegen op hoek met Hemelakkers. Landhuis van 1883 (zie gevelsteen) in neo-Vlaamserenaissance-stijl.

Baksteenbouw op T-vormig grondplan onder haakse leien zadeldaken afgewerkt met tuitgevels op schouderstukken, veelhoekige schouwen, gevels geritmeerd door doorlopende banden, rechthoekige vensters onder meer pseudo-kruis- en bolkozijnen. Oostelijke top met telkens groot rechthoekig luik geflankeerd door rechthoekige vensters, aan de Bredabaan bekroond met gevelsteen waarop datering, hogerop wapenschild. In oksel: portiek op zuil; rechthoekige deur.

Auteurs : Steyaert, Rita