Hoeve met losstaande bestanddelen

Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen, de oudste elementen daterend van 1840, met woonhuis en inrijpoort aan straatzijde, het erf achter het woonhuis, en dwarsschuur met stal achteraan het erf.

Bakstenen gebouwen onder zadeldaken. Het woonhuis is een breedhuis van het dubbelhuistype, vijf traveeën en twee bouwlagen. Gecementeerde voorgevel. Verhoogde begane grond. De dakvorm werd gewijzigd: de aandaken en vlechtingen van de oorspronkelijke dakhelling zijn nog zichtbaar in de zijgevels. Gecementeerde, rechthoekige muuropeningen. Aansluitend poort- en dienstgebouw aan de rechterzijde, voorzien van een bakstenen korfboogpoort met hardstenen aanzet en sluitsteen, laatst genoemde met opschrift: ADW/ MHC/ 1840; twee getoogde luiken in een houten omlijsting.

Omvorming tot woning van de dwarsschuur met stal is aan de gang, gepaard met een wijziging van de ordonnantie. Bakstenen rondboogpoort. Linker zijgevel met aandak, vlechtingen en topstuk.