Hoeve met losstaande bestanddelen van 1886-1889

Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen van 1886-1889, de bakstenen gebouwen onder zadeldaken (Vlaamse pannen) gegroepeerd rondom een erf, bereikbaar via een houten poort op de hoek van beide straten.

Boerenburgerhuis van het dubbelhuistype, vijf traveeën en één bouwlaag (nok parallel met de straat). Licht verhoogde begane grond; gecementeerde plint. Gevelsteen met opschrift: PJOPE/ MHB/ 1889. Rechthoekige, beluikte vensters met hardstenen latei en lekdrempel; rechts, een klein vierkant luik in houten omlijsting. Rechthoekige deur onder hardstenen latei. Zijgevels met aandaken en vlechtingen, de rechterzijgevel met topstuk.

Dienstgebouwen aan de Molenstraat, links dwarsschuur, voorzien van een bakstenen korfboogpoort; erboven een mergelstenen gevelsteen: [.]/ MHB/ 1886. Ernaast twee lagere dienstgebouwen.

Rechts, buiten het erf, dubbele dwarsschuur van een voor het overige verdwenen hoeve met losstaande bestanddelen, uit de eerste helft van de 19de eeuw. Bakstenen gebouw onder zadeldak (Vlaamse pannen). Twee bakstenen korfboogpoorten en een deur in houten omlijsting. Zijgevels met aandak, vlechtingen en topstuk.