Dubbelwoonst Villa Peirsman

Beschrijving

Villa naar ontwerp van architect Eduard Van Steenbergen van 1934, gelegen in villawijk, voortuin met ijzeren afsluiting.

Bakstenen woonhuis onder plat dak, L-vormig grondplan met zij-ingang (westzijde), zuidelijke voorgevel met rechts oprit naar garage in kelderverdieping. Afgeronde hoekpartij naar tuinzijde (ten noorden). Doorlopende vensterregisters (zuidelijke voorgevel, noord- en westzijde) met metalen ramen; trapzaal (ten westen) met glas-in-loodraam; verder rechthoekige en radvensters (oostzijde).

Eduard Van Steenbergen ontwierp in 1947 voor deze villa de meubelen van studio, woonkamer en zitkamer.

• VAN DEN BERGHE V. & VAN DE VELDE H., Eduard van Steenbergen. Bouwmeester en Binnenhuiskunstenaar (1889-1952), Antwerpen, 1955, p. 23.

Auteurs: Steyaert, Rita