Schoolgebouw

Beschrijving

Noordelijk deel van het voormalig schoolgebouw uit de tweede helft van de 19de eeuw gelegen op plein achter het vroegere gemeentehuis.

Heden T-vormig bakstenen gebouw in sobere neoclassicistische stijl op rechthoekig grondplan van drie + drie traveeën en één bouwlaag onder haakse zadeldaken (mechanische pannen). Lijst- en puntgevels gemarkeerd door pilasters, rechthoekige muuropeningen in verdiepte muurvlakken, voornamelijk in oost- en westgevel, beide bekroond met driehoekig fronton. Noordzijde met uitspringende ingangstravee. Recentere nagenoeg blinde zuidgevel met schouw en recente garagepoort.

Bron     : Plomteux G., Steyaert R. & Wylleman L. 1985: Inventaris van het cultuurbezit in België´, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 10N1 (A-He), Brussel - Gent.
Auteurs :  Steyaert, Rita