Beschrijving

Boerderij met losstaande bestanddelen aan westzijde van de straat: woonstalhuis onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen) met 18de-eeuwse kern, ten westen 19de-eeuwse stalling onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse en mechanische pannen), ten zuiden 19de-eeuws bakhuis eveneens onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen) en ten noorden recente langsschuur onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, mechanische pannen).

Woonstalhuis: verankerde baksteenbouw van vier traveeën. Zuidelijke gevel met rechthoekige en getoogde muuropeningen, eerstgenoemde met houten latei, laatstgenoemde in vlakke hardstenen omlijsting. Oostelijke zijgevel met rechthoekige luiken en rondboogdeur. Noordelijke achtergevel met rechthoekige keldermond waarboven witgeschilderd afweerkruis. Bredere stalling (ten westen) met rechthoekige poorten.

Auteurs: Steyaert, Rita