Villa Anna en Villa Maria

Beschrijving

Zogenaamd "Villa Anna" en "Villa Maria". Volgens spiegelbeeldschema opgebouwde gekoppelde burgerhuizen met omheinde voortuintjes. Neotraditionele woningen van circa 1911. In opdracht van O. Vander Borght opgebouwd naar opdracht van Jan De Vroey, daterend van 30 december 1910. Toelating tot bouwen verleend in 1911.

Rechthoekige gebouwen van twee traveeën en twee bouwlagen onder overkragende zadeldaken (mechanische pannen). Baksteenbouw met banden en boogomlijstingen van gekleurde baksteen. Venstertravee onder puntgevel. Korfboog-, rondboog- en steekboogvensters op lekdrempels. Rondboogdeuren; nummer 3 met beglaasde luifel en paneeldeur met sierlijk ijzeren hek.

Auteurs: Wylleman, Linda