School

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed School

Beschrijving

Alleenstaand, langgestrekt gebouw uit het begin van de 20ste eeuw, met symmetrische opstelling: twee identieke dubbelhuizen van drie traveën en twee bouwlagen flankeren een vleugel van vier traveën en één bouwlaag. Mansardedaken met dakkapellen. Verhoogde begane grond; breukstenen plint. Banden van helderkleurige baksteen.

De hoekhuizen zijn voorzien van middenrisaliet met puntgevelvormige verhoging (dakvenster) en hoekpilasters. Getoogde vensters in een gedeeltelijk gecementeerde omlijsting; hardstenen lekdrempels. Gelijkaardige deuren. Recente schoolgebouwen achteraan.

De tuin vóór het gebouw schijnt van aanleg en beplanting te dateren van de periode van de bouw.