Villa Berkenhof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Berkenhof

Beschrijving

Rechthoekig burgerhuis ingeplant in ommuurde tuin. Bakstenen gebouw van twee bouwlagen onder zadeldak, van circa 1908 naar ontwerp van Louis Hendrikx; bouwtoelating van 21 september 1907. Zitkamer vermoedelijk in 1956 vergroot, bouwtoelating van 5 juli 1956. Gebruik van gekleurde baksteen voor boogomlijstingen en fries. Kordonlijst en banden van hardsteen. Gelijkvloerse erker met balkon. Rechthoekige of steekboogvormige vensters, bij eerste bouwlaag met gebruik van gietijzeren I-balken als latei. Bewaard houtwerk.

• Edegem, Technische dienst, bouwaanvraag Kontichstraat nummer 46.

Auteurs: Wylleman, Linda