Huis Oude Kladdenberg

Beschrijving

Zogenaamd "Oude Kladdenberg", later herberg "In 't Oud Gemeentehuis", recent van winkelruimte omgevormd tot herberg.

Hoekhuizen van drie + zeven + vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldaken (Vlaamse pannen), uit de 19de eeuw met mogelijk oudere kern.

Gecementeerde en beschilderde bakstenen gebouwen. Rechthoekige en enkele steekboogvensters op lekdrempels. Houten winkelramen uit het eerste kwart van de 20ste eeuw (?) en enkele rechthoekige deuren, één in vlakke omlijsting van arduin.

Bron     : Plomteux G., Steyaert R. & Wylleman L. 1985: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 10N1 (A-He), Brussel - Gent.
Auteurs :  Wylleman, Linda