erfgoedobject

Opgaande Canadapopulier als hoekboom

landschappelijk element
ID
130037
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/130037

Juridische gevolgen

Beschrijving

In de hoek van een weiland staat een rijzige opgaande Canadapopulier met een stamomtrek van meer dan 3,5 m. Hij is er geplant als hoekboom en waakt hier over de perceelsgrens. Langs het weiland liep hier een, inmiddels verdwenen, voetpad. Door het planten van hoekbomen voorkwam men dat het voetpad zijn eigen leven begon te leiden. Iets verder, langs hetzelfde voetpad, zijn er nog twee hoekbomen, een schietwilg en een Canadapopulier, in de perceelsrand geplant.

Maeleveld is het meest noordelijke deel van Nieuwerkerken en is begrensd door de straten Maleveld en Achtermaal. Binnen dit gebied zijn verschillende erfgoedelementen aanwezig. Hoekboom van gekandelaarde winterlinde met boomkapel, opgaande populieren en wilg als hoekbomen, bomenrij van hoog gekandelaarde zwarte populier, kaphaag van haagbeuk, opgaande winterlinde, op stam gezette gele kornoelje.


Auteurs: Van der Linden, Geert
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties

 • Is deel van
  Achtermaal

 • Is deel van
  Perceelsrandbegroeiing Achtermaal - Maleveld

 • Is gerelateerd aan
  Opgaande Canadapopulier als hoekboom

 • Is gerelateerd aan
  Opgaande schietwilg als hoekboom


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Opgaande Canadapopulier als hoekboom [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/130037 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.