Opgaande Canadapopulier als hoekboom

Beschrijving

In de hoek van een weiland staat een rijzige opgaande Canadapopulier met een stamomtrek van meer dan 3,5 m. Hij is er geplant als hoekboom en waakt hier over de perceelsgrens. Langs het weiland liep hier een, inmiddels verdwenen, voetpad. Door het planten van hoekbomen voorkwam men dat het voetpad zijn eigen leven begon te leiden. Iets verder, langs hetzelfde voetpad, zijn er nog twee hoekbomen, een schietwilg en een Canadapopulier, in de perceelsrand geplant.

Maeleveld is het meest noordelijke deel van Nieuwerkerken en is begrensd door de straten Maleveld en Achtermaal. Binnen dit gebied zijn verschillende erfgoedelementen aanwezig. Hoekboom van gekandelaarde winterlinde met boomkapel, opgaande populieren en wilg als hoekbomen, bomenrij van hoog gekandelaarde zwarte populier, kaphaag van haagbeuk, opgaande winterlinde, op stam gezette gele kornoelje.

Auteurs: Van der Linden, Geert