Afsluitingshaag van hulst bij pastorietuin

Beschrijving

De tuin bij de pastorie is aan de straatzijde afgesloten met een gemengde scheerhaag, in hoofdzaak bestaande uit scherpe hulst met een bijmenging van een, al dan niet op natuurlijke wijze verrijkt, assortiment van haagbeuk, hazelaar, es, haagliguster en vlier. De in oorsprong wintergroene haag heeft hier als functie inkijken te voorkomen en met het gebruik van scherpe hulst indringing te verhinderen. Op de militaire topografische kaart van 1870 is op deze locatie al een een omhaagd perceel afgebeeld. Op dat ogenblik kende het perceel een gebruik als boomgaard en erf.

Auteurs: Van der Linden, Geert