Afsluitingshaag van liguster

Beschrijving

Aan de straatzijde en zuidkant van het erf is er een afsluitingshaag van liguster met al dan niet natuurlijke bijmenging van buxus, hazelaar, beuk, es, vlier, taxus en olm. De haag werd geplant in dicht plantverband om indring te voorkomen.

Op de militaire topografische kaart uit 1870 is te zien dat de haag een voormalige boomgaard afsloot. Deze boomgaard werd ook al afgebeeld op de kaart van het gereduceerd kadaster (ca 1850). De boomgaard werd ondertussen opgeruimd, maar de afsluitingshaag bleef wel behouden, al werd deze vermoedelijk al (enkele keren) verjongd.

Auteurs: Van der Linden, Geert

haag deels gerooid