Afsluitingshaag van taxus bij boerenarbeidershuis

Beschrijving

Op de hoek van de Paulatemstraat en Hemelrijk is de achtertuin van een boerenarbeidershuis, lokaal gekend als het zomerhuis', aan de noord- en westzijde afgesloten met een wintergroene taxushaag. Een dichte scheerhaag voorkwam indringing en door haar wintergroen karakter ontstond er een microklimaat en een windscherm ter bescherming van de moestuingewassen. Ook de voorzijde van het erf is begrensd door een afsluitingshaag.

Het omhaagde perceel is voor het eerst zichtbaar op de militaire topografische kaart uit 1874. De traditionele haag bleef sindsdien behouden, maar werd mogelijk al (meermaals) verjongd.

Auteurs: Van der Linden, Geert