Twee geleide linden als welkomstbomen

Beschrijving

Het erf van een 19de eeuwse hoeve gelegen aan Beekmeers bevat nog een aantal traditionele erfbeplantingen en is dus een bijzondere locatie. Aan de straatzijde en bij de as naar de centraal gelegen voordeur van het woonhuis, zijn twee welkomstbomen geplant bij een voormalige smalle toegang. Het zijn lindes die over het pad naar elkaar toe zijn geleid. Het intensief beheer van leibomen is hier wat achterwege gebleven en ze worden nu eerder als gekandelaarde lindes onderhouden. Het erf is tevens omringd door afsluitingshagen van haagbeuk en taxus en er staat ook nog een hoekboom.

Auteurs: Van der Linden, Geert