Afsluitingshaag van beuk bij moestuin

Beschrijving

Bij de hoeve aan de overkant van de toegangsweg is een moestuin aangelegd op een driehoekig perceel. De moestuin werd volledig afgesloten met een scheerhaag.

Het gaat om een beukenhaag met al dan niet natuurlijke bijmenging van haagbeuk, es, hulst, haagliguster, eik, vlier en iep. De haag werd potdicht gemaakt om indringing te voorkomen.

Uit de kadastrale kaart van Popp (1842-1879) blijkt dat de weg aanvankelijk ten noorden van de moestuin liep tot recht aan het naburige kasteelpark. Op de topografische kaart van het Depot de la Guerre uit 1884 is te zien dat de huidige weg, ten zuiden van de tuin, werd aangelegd. Het noordelijk tracé bleef toen echter nog als pad behouden. Op dat moment is dus hoogstwaarschijnlijk de driehoekige vorm ontstaan.

Auteurs: Van der Linden, Geert