Afsluitingshaag van meidoorn en haagbeuk bij boomgaard

Beschrijving

Een lang uitgerekt perceel, aansluitend bij de woning Hundelgemsebaan 74, is als hoogstamboomgaard in gebruik en werd op traditionele wijze afgezet met een afsluitingshaag. Het is een scheerhaag waarvan het achterste deel, aansluitend bij de landbouwweg, in meidoorn en met zéér dichte plantafstanden is uitgevoerd. De twee flanken van de boomgaard zijn in een haagbeukenhaag uitgevoerd. De scheerhoogte is rondom op 150 cm uitgevoerd.

Het perceel is voor het eerst zichtbaar als omhaagde boomgaard op de militaire topografische kaart uit 1933. Sindsdien bleef het landgebruik ongewijzigd, maar de beplanting werd mogelijk wel (meermaals) verjongd.

• Kaart van België, Militair Cartografisch Instituut, uitgegeven tussen 1928-1950, schaal 1:20.000.

Auteurs: Van der Linden, Geert