Gemengde afsluitingshagen bij moestuin

Beschrijving

Op de hoek met de Kazernestraat, langs de straatzijde, is een moestuin afgesloten met een gemengde haag. Oorspronkelijk bestond deze afsluitingshaag uit deels meidoorn en deels taxus. De haag werd ingeboet met haagliguster en haagbeuk en er is ook natuurlijke bijmenging van esdoorn, es en hulst. Het betreft een scheerhaag die, met uitzondering van es, geschoren wordt op scheerhoogte. De doorgeschoten essentakken worden hier geoogst vermoedelijk voor geriefhout zoals: bonenstaken of schopstelen.

De haag rond het perceel is voor het eerst zichtbaar op de militaire topografische kaart uit 1933 en bleef sindsdien steeds aanwezig. De haag werd mogelijk wel (meermaals) verjongd.

• Kaart van België, Militair Cartografisch Instituut, uitgegeven tussen 1928-1950, schaal 1:20.000.

Auteurs: Van der Linden, Geert