Afsluitingshaag van meidoorn

Beschrijving

Langs een 18de-eeuwse hoeve in de Biestmolenstraat werd de huisweide met hoogstamboomgaard afgesloten door een geschoren veekeringshaag van meidoorn met al dan niet natuurlijke bijmenging van haagbeuk, hazelaar, beuk, es, sleedoorn, zomereik en vlier. De haag werd potdicht gemaakt om indringing te voorkomen en om het vee op het erf te houden. De hoeve met aanpalende omhaagde boomgaard is al zichtbaar op de kabinetskaart van de Ferraris en sindsdien is het landgebruik ongewijzigd gebleven, al werd de beplanting vermoedelijk al (meermaals) verjongd.

Auteurs: Van der Linden, Geert